Materialen

Chirurgisch staal 316L

Piercings in chirurgisch staal 316L komen veruit het meeste voor. Daarom bieden we op elk moment een zeer ruim assortiment piercings in chirurgisch staal 316L aan. Het belangrijkste voordeel van chirurgisch staal 316L is de hoge corrosiebestendigheid waardoor het nooit roest. Chirurgisch staal 316 L is niet geschikt om te piercen.

Titanium G23

In de meeste gevallen wordt Titanium G23 om te piercen. Het bevat geen nikkel, waardoor irritaties en ontstekingen vermeden worden bij het piercen. Titanium G23 is ietsje duurder als Chirurgisch staal 316L.

Acrylic

Acrylic is een gemakkelijk, goedkoop en zeer licht materiaal. Het is zeer geschikt voor piercings omdat er enorm veel variaties en kleuren beschikbaar zijn. Het enige nadeel van acrylic is dat het moeilijk te reinigen is. Reinig uw piercing uitsluitend met een kleine hoeveelheid antibacteriële zeep. Ook tegen grote hoeveelheden alcohol is acrylic niet goed bestand, vooral bij tongpiercings.

Bioflex

Bioflex is het aangewezen materiaal voor iedereen die hinder ondervindt van metalen piercings. Bioflex is natuurlijk ook volledig nikkelvrij. Bioflex is een zeer flexibel materiaal. Zo vermijd je – bv bij tongpiercings – beschadiging van de tanden.

Silicone

Silicone wordt veel gebruikt bij expander piercings. Het is dan ook het ideale materiaal om bv je oren te stretchen. Silicone is een enorm flexibal materiaal en is uiterst geschikt voor personen die geen metalen piercings verdragen. Silicone wordt ook veel gebruikt om een juweel te versieren.

Hout

Houten juwelen worden meestal vervaardigd uit subtropische houtsoorten. Meestal worden dit soort juwelen met de hand gemaakt, waardoor er minieme verschillen kunnen bestaan tussen de verschillende modellen.
Houten piercings komen best niet te vaak in contact met water.

X