Industrial piercings

Resultaat 1–9 van de 84 resultaten wordt getoond

Industrial piercing

De industrial piercing is een speciale piercing die de laatste tijd erg populair is geworden. Ben je op zoek naar een industrial piercing in chirurgisch staal? Check dan zeker ons ruime aanbod in allerlei kleuren en modellen.

Voordat je een industrial piercing koopt of laat zetten, is het natuurlijk de moeite waard om even wat informatie te zoeken over de verzorging en materialen. De industrial piercing, kortweg ook industrial genoemd, bestaat uit twee piercings en een lang staafje. De piercer maakt twee gaatjes in het oor: ééntje komt bovenaan de oorschelp, het tweede gaatje maakt hij aan de andere kant van de oorschelp.

Wat moet je weten over de Industrial piercing?

In de regel doorboren de piercers de industrial piercing met een diameter van 1,6 millimeter. Zodra beide piercings in de huid zitten, steekt expert het staafje door je oor. Dit staafje zal je gedurende heel het genezingsproces moeten dragen.

Wendt je altijd tot een professionele piercer of piercing studio met ervaring. Deze zal jou vóór de procedure uitleggen hoe het proces werkt. Hij legt ook de risico’s van industrial piercing uit. Zo moet je bijvoorbeeld een verhoogd risico op ontsteking verwachten vanwege de twee wondplaatsen op de helix. Hygiëne bij het plaatsen en verzorgen van de industrial piercing is daarom heel belangrijk.

De geschiedenis van Industrial piercing

De industrial piercing is gebaseerd op de lichaamssieraden uit eeuwenoude, niet-Europese culturen. De Masai die in Kenia en Tanzania wonen, steken bijvoorbeeld sierraden door de bovenrand van de oorschelp. Ook de Dayak op Borneo gebruiken de sieraden om indruk te maken op het andere geslacht en traditionele rituelen uit te voeren. Ook van verschillende Indiaanse stammen is bekend dat ze zich sieren met de doorboorde piercing door de helix. De naam “industrial piercing” kwam echter pas veel later in de volksmond.

De industrial piercing steeg de laatste tijd sterk in populariteit. Vooral in de muziek- en artiestenwereld kiezen veel mannen en vrouwen tegenwoordig voor deze piercing.

Hoe ziet de Industrial er precies uit?

De industrial piercing bestaat uit twee helix piercings verbonden door een lang staafje (ook wel barbell genoemd). Deze barbell vindt je in allerlei vormen, modellen en kleuren. Ook de opschroefballetjes vindt je in verschillende vormpjes: zo kan je o.a. kiezen voor dobbelsteentjes, kleine ankertjes of andere geometrische vormen.

Evyssecrets.com heeft de meest actuele trends in piercings aan een zeer scherpe prijs. Naast de klassieke staafjes vind je bij ons ook creatieve piercings en aangepaste ontwerpen. We zorgen ervoor dat je altijd kunt kiezen uit de nieuwste creaties.

Hoe wordt een industrial piercing geplaatst?

Bij het zetten van industrial piercings zijn er verschillende methodes. Sommige piercers zijn van mening dat de twee gaatjes afzonderlijk gezet moeten worden, zodat het weefsel kan genezen. Het eerste gaatje moet genezen voordat het tweede gezet wordt.

Meestal worden de twee gaatjes echter tegelijk gezet. Qua pijn verschilt dit eigenlijk niet zoveel van een andere piercing. Bij een industrial piercing is het vooral belangrijk dat de gaatjes exact op elkaar zijn afgestemd. Als dit niet het geval is kan je geen lang staafje gebruiken of zal de industrial te veel bewegingsruimte hebben. Na het zetten van de gaatjes kan je ook meteen een industrial piercing dragen. Deze moet je wel gedurende heel het genezingsproces inhouden. Overweeg daarom zeker een bioplast piercing. Die is flexibeler en bevordert de genezing.

Een industrial piercing wordt in het kraakbeen gezet. Kraakbeen geneest sowieso trager dan bijvoorbeeld de oorlel. Reken dus toch op een genezingsproces van minstens 6 maanden. Gedurende die tijd moet je de industrial piercing inhouden zodat de gaatjes correct genezen. Gebruik een speciaal ontsmettingsmiddel voor piercings of een milde piercing zeep om de wonden te verzorgen. Let goed op dat je niet blijft haken bij het uitdoen van je kleding. Ga die eerste 6 maanden ook niet zwemmen of naar de sauna, dat geeft alleen maar meer kans op infecties.

Van welk materiaal worden Industrial piercings gemaakt?

Koop je een nieuwe industrial piercing, dan heb je verschillende modellen en materialen om uit te kiezen. Er zijn bijvoorbeeld bioplast piercings gemaakt van zacht en flexibel plastic, PTFE genoemd. Deze zijn vooral geschikt voor het eerste gebruik. Na de genezingsfase kan je de tijdelijke piercing vervangen door een roestvrijstalen model.

Bij Evy’s Secrets vindt je een grote keuze hoogwaardige industrial piercings in chirurgisch staal. De mooiste zilverkleurige of goudkleurige industrial piercings vindt je hier.

Je kunt de piercing versieren met een ander motief, ornamenten of hangers. Er zijn ook industrial piercings in buitengewone vormen. Ze veranderen bijvoorbeeld in het midden in een hartje of sterretje.